17.3.2014

Pinaatti-juustomuffinit, nam.






































Jääkaapissa oli viikonlopun suklaamuffareiden jäljiltä voita ja täysmaitoa. No eipä ole enää, sillä ne on nyt näissä ihanissa hieman tulisissa pinaatti-juusto muffareissa.


OHJE:

30 g voita
1/2 pientä punasipulia hiemoksi pilkottuna
5,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl cayennenpippuria
250 g cheddarjuustoa raastettuna
2,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
130 g pieniä pinaatinlehtiä

12-koloinen muffinipelti


Kuumenna uuni 170-asteiseksi.

Sulata voi kattilassa ja paista siinä sipuli. Jätä odottamaan.

Mittaa jauhot, leivinjauhe, cayennenpippuri ja juusto kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito ja muna ja kaada seos sitten hitaasti jauhojen joukkoon. Vatkaa koko ajan sähkövatkaimella ja jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

Sekoita sipuli ja pinaatti puukauhalla tasaisesti taikinaan.

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineja uusissa 30-35 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat koetettaessa kimmoisilta. Muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetki muffinipellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti